Energia Gemenilor iubește curiozitatea, așadar ea diversifică, schimbă, încearcă. Marte este acțiunea, este motorul care ne pune în mișcare. Acum e momentul în care să mergem în mai multe direcții, să ne deschidem către învățare, educație, curiozitate și de ce nu, zona socio-culturală.
E un moment fantastic de bun pentru cei care au nevoie de o reconversie profesională, pentru cei care vor să învețe și să se dezvolte într-un domeniu diferit atât timp cât după ce învață merg și pun în practica teoria primită. energia Gemenilor este guvernată de Hermes, zeul comerțului, al drumurilor, transporturilor, al comunicării. Gemenii simbolizează comunicarea în primii ani de viață, cea însoțită și de punerea în practică a ceea ce învață, dar și de încercarea mai multor căi, diversificare și schimbare. Comunicarea va fi mai eficientă și se va învârti în jurul lui „CUM SĂ”. Cum să fac să rezolv, cum să găsesc soluții, cum să câștig mai mulți bani și așa mai departe. După cum spuneam, energia Gemenilor iubește curiozitatea, așadar ea diversifică, schimbă, încearcă. Putem să ne lansăm în mai multe direcții, să vedem ce idei de afaceri ne-ar putea veni și să „ciupim” câștiguri din mai multe părți. Marte în Gemeni este bun și pentru comunități, pentru cei care au nevoie să își găsească cercul social potrivit din care să facă parte. Găsiți detalii despre Marte în Gemeni și previziuni pentru toate zodiile chiar aici!
Idei care s-ar putea să fie pe gustul acestui tranzit care aduce acțiunea în mrejele energiei Gemenilor:
Cea de-a XII-a ediţie a Promenadei Operei va aduce, pe 27 august, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, 12 ore de muzică şi activităţi inedite de educaţie, relaxare şi mişcare în aer liber. Potrivit unui comunicat al ONB transmis AGERPRES, mesajul ediţiei din 2022 a Promenadei Operei este „o sărbătoare a muzicii şi a mişcării în aer liber pentru împlinirea spiritului”. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile, şi va avea loc începând cu ora 12,00, iar publicul se va putea bucura de o Gală extraordinară de Operă, workshop-urile „Desculţ în iarbă” şi proiectul RiseUp.
Gala extraordinară Promenada Operei va începe de la ora 21,00 pe scena mare, cu participarea orchestrei, a corului şi a ansamblului Operei Naţionale Bucureşti dirijate de Tiberiu Soare. Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu şi Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal şi Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin şi Dan Indricău, başii Marius Boloş şi Ion Dimieru, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, dar şi balerinii ansamblului Raluca Jercea şi Ştefan Meşter. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy. Publicul este aşteptat la un veritabil regal liric ce va cuprinde o suită de capodopere muzicale, printre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate se vor afla 'Il etait une fois a la cour d'Eisenach' - din opera „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach; „Un bel di vedremo”- din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini; „Parigi, o cara” - din opera „La traviata” de G. Verdi; „Te Deum” din opera „Tosca” de G. Puccini.
Workshop-ul „Desculţ în iarbă'”este un program de ateliere de educaţie estetică în special pentru copii. Acesta va avea loc într-o zonă amenajată cu bean bag-uri, hamace, şezlonguri, unde artiştii conduc ateliere educaţionale. Printre activităţile zilei se vor afla „Şevalete de pictură” sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naţionale Bucureşti; „Ore de sport în iarbă” care întăresc legătura corp-minte-yoga, pilates, body art, quigong; o bibliotecă în aer liber cu sute de cărţi; iar studenţii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei.
În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activităţile din program susţinute de artiştii operei Andreea Radu şi Doina Alice Popa (atelier de pictură şi creaţie costume), dar şi la ateliere de face painting susţinute de artişti independenţi. În cadrul proiectului invitat RiseUP - Opera on the sky, doritorii vor fi ridicaţi la înălţime purtaţi spre cer în dansul unuia dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România. Ridicări în ancoră până la înălţime de 20 m deasupra esplanadei Operei Naţionale Bucureşti. Evenimentul Promenada Operei se va desfăşura anul acesta în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC). Spaţiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice: Zona A - zona de food court (rulote); Zona B - scena (aproximativ 470 de locuri); Zona C - Proiect invitat „Desculţ în iarbă”- zona de terapie prin artă şi relaxare culturală.
sursă: AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu)
Zilele Porților Deschise la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia
Rezultatele cercetării arheologice efectuate în acest an la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia vor fi prezentate vizitatorilor sitului, sâmbătă, 20 august, cu ocazia manifestării Ziua Porţilor Deschise, organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara prin Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGMAPT). Evenimentul va avea loc între orele 9,00-19,00, explicaţiile ştiinţifice urmând să fie oferite celor interesaţi de către specialiştii care şi-au desfăşurat activitatea în perimetrul cetăţii, pe parcursul campaniei de cercetare sistematică. Cercetarea arheologică de la Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia continuă în acest an pe terasa a IX-a, unde în 2017 a fost identificat un nou edificiu de cult cu baze de calcar şi pe terasa a X-a pentru documentarea căii de acces spre templul mare de andezit. Colectivul de cercetare, sub conducerea căruia se desfăşoară cercetările arheologice, este compus din reprezentanţi ai Universităţii Babeş- Bolyai Cluj-Napoca, Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi DGAMPT Hunedoara. Cercetările arheologice sunt finanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara şi de Ministerul Culturii. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost vizitată anul trecut de peste 70.000 de turişti.
sursă: AGERPRES/(AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News