Aceste condimente te ajută să reduci inflamația din organism

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Turmeric, foto Unsplash/ Prachi Palwe
Turmeric, foto Unsplash/ Prachi Palwe

Inflamația apare în organism atunci când acesta încearcă să se protejeze împotriva a ceva dăunător, cum ar fi un os rupt sau o mușcătură de țânțar. 

În timp ce inflamația este menită să fie un mecanism de apărare pe termen scurt, dacă te confrunți cu simptome continue, aceasta este considerată inflamație cronică.

Potrivit Healthline, inflamația cronică poate afecta țesuturile, celulele și organele. De asemenea, este asociată cu un risc crescut de afecțiuni medicale, inclusiv boli de inimă, artrită reumatoidă, cancer și boala Alzheimer.

Gestionarea inflamației este un lucru care ar trebui discutat cu medicul dumneavoastră, însă, cu toate acestea, cu exerciții fizice, o dietă sănătoasă și adăugarea unor condimente care reduc inflamația, ar putea fi mai ușor decât credeți.

O lucrare publicată în Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects Journal discută modul în care unele condimente, inclusiv turmericul, au fost folosite în scopuri medicinale de mii de ani. Turmericul poate fi unul dintre cele mai puternic condimente antiinflamatoare pe care le poți păstra în arsenalul tău și, pe lângă aromatizarea alimentelor, poate fi folosit sub formă de suplimente, ceaiuri și rețete, conform EatingWell. Compusul curcumină, care se găsește în turmeric, este considerat a fi principala sursă a proprietăților antiinflamatorii ale condimentului și există numeroase studii care susțin aceste beneficii. 

Pe lângă turmeric, există și alte condimente benefice pentru a reduce inflamația. Ghimbirul a fost popularizat pentru ameliorarea simptomelor gastrointestinale, dar conține și proprietăți antiinflamatorii. 

Scorțișoara conține și ea proprietăți antiinflamatorii. Healthline spune că acest condiment, folosit adesea în dulciuri, reduce umflăturile. Acest condiment popular s-a dovedit, de asemenea, că ajută la alte răspunsuri antiinflamatorii, inclusiv la scăderea zahărului din sânge și la controlul bolilor neurodegenerative, conform EatingWell.

Ardeiul iute conține capsaicinoizi, care s-au dovedit a reduce inflamația și a fost folosit ca medicament încă din antichitate. Usturoiul este un alt condiment care poate combate inflamația, potrivit Arthritis Foundation, deoarece conține compuși antiinflamatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel