8 februarie - Îndemnul zilei: "Râdeţi şi îmbogăţiţi-vă"

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
8 februarie - Îndemnul zilei: "Râdeţi şi îmbogăţiţi-vă" (sursa foto: Ron Lach / Pexels)
8 februarie - Îndemnul zilei: "Râdeţi şi îmbogăţiţi-vă" (sursa foto: Ron Lach / Pexels)

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Iată ce semnificaţie are ziua de 8 februarie.

Ziua siguranţei pe internet

Internetul a fost o invenţie uimitoare care, fără îndoială, a schimbat lumea în mai multe moduri decât ne putem imagina. Din păcate, nu toate aceste modalităţi au fost pozitive. Ne putem conecta mai repede cu ceilalţi, putem găsi mai uşor lucruri şi putem transfera informaţii cu viteza luminii. Însă tocmai aceste avantaje ale comunicării pot deveni o problemă pentru siguranţă. Atât de multe lucruri despre vieţile noastre private şi atâtea informaţii sunt transferate prin intermediul internetului, încât Ziua siguranţei pe internet ne reaminteşte să ne protejăm de pericolele din acest mediu şi să facem internetul un pic mai sigur pentru toată lumea.

Ziua siguranţei pe internet a fost creată oficial în 2012, când Departamentul pentru Securitate Internă al SUA şi Comisia Europeană au decis că este timpul să ajute la transformarea internetului într-un spaţiu mai sigur pentru tineri.

Primul lucru pe care îl putem face pentru a sărbători Ziua pentru un internet mai sigur este să ne asigurăm că identitatea noastră este bine protejată şi la fel a persoanelor din familia noastră. Putem consulta cele mai noi aplicaţii de siguranţă pe connectsafely.org, precum şi ştirile de ultimă oră despre securitatea pe internet.

#SaferInternetDay se sărbătoreşte în fiecare an în a doua zi de marţi a lunii februarie.

Ziua Mondială a Operei

Opera s-a dezvoltat ca parte a tradiţiei muzicii clasice în Occident, apărând mai întâi în Italia şi răspândindu-se rapid în toată Europa. Primele opere au avut ca scop reînvierea dramei din Grecia antică, în special a rolului corului, şi nu a trecut mult timp până când opera a devenit o atracţie populară. Prima stagiune de operă a avut loc la Veneţia în 1637.

Această formă de artă cu multiple faţete s-a dezvoltat şi a deviat în multe direcţii de-a lungul istoriei sale. În cea mai mare parte a secolului al XVIII-lea, opera seria, cu stilul său elevat şi interpretările sale virtuoase, a fost forţa dominantă în Italia.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor mişcărilor artistice, unii compozitori de operă, precum Mozart sau Wagner, au depăşit această tendinţă. Compozitorii din secolul al XX-lea au continuat să împingă limitele muzicale, experimentând concepte precum atonalitatea şi disonanţa. Şi, bineînţeles, epoca modernă a fost martora exploziei teatrului muzical, fratele mai mic al operei. Deşi există o serie de diferenţe esenţiale, unele musicaluri se aseamănă foarte mult cu opera.

Un alt aspect deosebit de distinctiv al operei este stilul de a cânta - cântăreţii de operă sunt renumiţi pentru vocile lor puternice, capabile să cânte melodii la un volum atât de mare încât pot umple un întreg teatru de operă fără microfon!

Printre interpreţii celebri se numără Luciano Pavarotti, Maria Callas, Andrea Bocelli şi Jenny Lind (cunoscută şi sub numele de "privighetoarea suedeză" şi cunoscută publicului din zilele noastre datorită filmului The Greatest Showman).

Desigur, ceea ce vrem cu toţii să ştim cu adevărat este dacă cântăreţii de operă pot sparge cu adevărat sticla - şi se pare că pot!, potrivit daysoftheyear.com. Cântând la aceeaşi rezonanţă cu a sticlei foarte fine, cântăreţii de operă sunt capabili să atingă un volum la care vibraţiile generate provoacă spargerea sticlei. Trucul necesită volume de peste 100 de decibeli (vorbirea normală fiind în jur de 50) şi ani de antrenament.

Cel mai standard mod de a sărbători această zi este de a asista în sală la un spectacol de operă. Dacă nu există această posibilitate, internetul facilitează acest lucru din confortul propriei case. Cei pasionaţi de arhitectură pot face un tur ghidat al operei locale sau din alte oraşe. Teatrele de operă sunt, de obicei, clădiri foarte frumoase şi elaborate, exemple reprezentative fiind Opera din Sydney sau Opera de Stat din Viena. Este posibil ca acestea să ofere reduceri la spectacole cu ocazia #WorldOperaDay.

Ziua Râdeţi şi îmbogăţiţi-vă

Ritmul şi stresul vieţii vă deprimă? Simţiţi că nu mai aveţi timp să faceţi totul de pe lista cu lucruri pe care le aveţi de făcut? Este momentul pentru a sărbători #LaughAndGetRichDay, marcată în fiecare an pe 8 februarie.

În ceea ce priveşte râsul, acesta are darul de a ne ridica moralul. Atunci când suntem fericiţi şi râdem suntem capabili să ne gestionăm mai bine viaţa şi stresul din ea.

Ştiinţa a dovedit că râsul poate fi de fapt un medicament care îmbunătăţeşte sănătatea şi construieşte un sistem imunitar mai bun. Cei care au dureri sau suferă de boli cronice pot creşte producţia de endorfine atunci când râd. Rezultatul este o creştere a stării de spirit şi o scădere a durerii.

Dar care ar fi legătura cu îmbogăţirea? Deşi, în principiu, nu este vorba de o îmbogăţire de natură materială, ci de una interioară, prin crearea unei stări de bine, sărbătoarea având scopul să-i facă pe oameni să trăiască veseli, fericiţi şi sănătoşi, cele două concepte - râsul şi bogăţia - găsesc un punct de convergenţă.

Atunci când râdem, suntem mai creativi, iar când suntem mai creativi, ne putem gândi la idei şi modalităţi care să ne ajută să fim mai productivi la locul de muncă, ceea ce ne face mai valoroşi pentru angajator iar asta, de ce nu, ar putea aduce o mărire de salariu, potrivit daysoftheyear.com. Putem avea chiar o idee unică, genială, de genul celor care aduc la pachet bogăţia şi celebritatea.

Originea, istoria şi fondatorul acestei zile sunt necunoscute şi nu există nicio menţiune cu privire la anul de când se respectă această zi, scrie happydays365.org.

Ziua culturii extraterestre

Ziua culturii extraterestre (#ExtraterrestrialCultureDay) este sărbătorită în a doua zi de marţi a lunii februarie a fiecărui an. Sărbătoarea, recunoscută oficial în statul american New Mexico, a fost creată pentru a onora toţi vizitatorii extratereştri din trecut, prezent şi viitor. Este o zi a faptelor sau a ficţiunii.

Creatorul acestei zile este politicianul republican Daniel R. Foley. În 2003, propunerea lui a fost aprobată de Camera Reprezentanţilor din New Mexico pentru a sărbători această zi. Daniel, din oraşul Roswell, New Mexico, s-a gândit că faptul de a profita de ceva care "s-a întâmplat sau nu" cu zeci de ani în urmă a contribuit la recunoaşterea New Mexico, statul fiind asociat cu omuleţii verzi încă de la presupusul OZN (obiect zburător neidentificat) prăbuşit în 1947.

Se crede că, pe 8 iulie 1947, un obiect s-a prăbuşit lângă casa fermierului William Ware Mack Brazel din Roswell, în timpul unei furtuni puternice. El a găsit nişte resturi de metal şi multe alte materiale neobişnuite. Un om de ştiinţă guvernamental a sosit şi a declarat că a fost vorba de un balon meteorologic care s-a prăbuşit. Cu toate acestea, evenimentul Roswell 1947 rămâne un incident inexplicabil şi misterios.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel