5 august: Ziua Internațională a berii. Iată cele mai interesante curiozități despre această băutură!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Inițiată în 2007 în Santa Cruz, California, Ziua Internațională a Berii a devenit un eveniment global, fiind marcată prin evenimente speciale în baruri, restaurante și pub-uri din întreaga lume. 

Scopul acestei zile este de a aduce împreună iubitorii de bere, de a celebra diversitatea stilurilor de bere și de a recunoaște contribuția celor din industria berii.

Iată câteva curiozități interesante despre bere!

Este una dintre cele mai vechi băuturi

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi produse de om, deoarece datează de peste 7.000 de ani. Dovezi ale fabricării berii au fost găsite în Mesopotamia (actualul Irak).

Codul lui Hammurabi

În Codul lui Hammurabi, unul dintre cele mai vechi coduri de legi scrise, existau reglementări specifice pentru berari. Aceste legi includeau pedepse severe pentru cei care diluau berea.

O bere pe zi n-o să te îngrașe. Dacă nu ai interzis la ea, atunci o bere pe zi e benefică pentru sănătate

Primul "rețetar" de bere

Cele mai vechi rețete scrise de bere au fost descoperite pe tăblițe sumeriene din Mesopotamia. Aceste rețete datează din jurul anului 1800 î.Hr. și menționează utilizarea cerealelor și fermentarea.

Călugării și berea

În Evul Mediu, călugării europeni au perfecționat arta fabricării berii, considerând-o o băutură mai sigură decât apa. Ei au fost pionierii multor tehnici moderne de fabricare a berii.

Noi arome pentru bere, graţie unei echipe de cercetători britanici

Ingredientele esențiale

Ingredientele principale ale berii sunt apa, malțul (de obicei orz), hameiul și drojdia. Fiecare dintre aceste ingrediente contribuie la gustul și aroma finală a berii.

Hameiul și conservarea

Hameiul nu doar adaugă amărăciune și aromă berii, ci acționează și ca un conservant natural, ajutând la prevenirea alterării.

Recorduri de consum

Cehia deține recordul mondial pentru cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor. În medie, fiecare ceh consumă aproximativ 142 de litri de bere pe an.

Tipuri de bere

Există două categorii principale de bere: ale și lager. Diferența principală dintre ele este tipul de drojdie folosit și temperatura la care are loc fermentarea. Ale-urile sunt fermentate la temperaturi mai ridicate, în timp ce lager-urile sunt fermentate la temperaturi mai scăzute.

Lupta împotriva alcoolismului și ce înseamnă aceasta

Oamenii care iubesc berea

Există un termen specific pentru iubitorii de bere - „cerevisofili”. Acest termen provine din cuvântul latin „cerevisia”, care înseamnă bere.

Beneficii pentru sănătate

Consumată cu moderație, berea poate avea anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea sănătății oaselor datorită conținutului de siliciu.

O varietate nesfârșită

Există mii de stiluri de bere în întreaga lume, fiecare având un profil unic de arome și caracteristici distincte. De la lager-uri ușoare și proaspete până la stout-uri întunecate și complexe, există o bere pentru fiecare gust.

Berea și gătitul

Berea este folosită și în gătit, nu doar ca băutură. Poate fi folosită în marinate, sosuri, supe și chiar deserturi, deoarece adaugă complexitate și adâncime aromelor mâncărurilor.

7 băuturi răcoritoare pentru vară, fără alcool. Iată ce poți pregăti acasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel