3 august: Ziua pepenelui verde, un deliciu al verii!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Pepenii verzi au 92% apă, ceea ce îi face să fie excelenţi pentru menţinerea hidratării.

Pepenii verzi sunt plini de nutrienţi, vitamine, minerale, aminoacizi şi antioxidanţi, conţinând în acelaşi timp doar aproximativ 40 de calorii per porţie.

Sunt o sursă excelentă de vitamina C şi conţin şi alte vitamine, precum A, B6 şi B1, şi minerale precum potasiu şi magneziu. Nu conţin grăsimi, sodiu şi colesterol. Sunt un aliment sănătos pentru inimă şi ajută la controlul greutăţii.

În fiecare an pe 3 august este sărbătorit acest aliment minune care este pepenele verde (#WatermelonDay), din care există peste 1.200 de soiuri.

Denumirea sa ştiinţifică este citrullus lanatus şi face parte din familia de dovlecei Cucurbitaceae, alături de castraveţi şi dovlecei. Pepenele roşu şi roz poate fi cel mai comun, dar poate fi şi alb, galben şi portocaliu.

Se găseşte în diferite dimensiuni, cu sau fără seminţe. Primii pepeni verzi au fost recoltaţi în Egiptul antic, în jurul anului 3.000 î.Hr.

Ei apar în hieroglifele egiptene din acea vreme şi erau plasaţi în mormintele faraonilor pentru a le oferi hrană pentru viaţa de apoi. Abia în jurul anului 1615 d.Hr. a apărut pentru prima dată în dicţionarul englez termenul 'watermelon' (pepene verde), potrivit checkiday.com.

TREI rețete neobișnuite cu pepene pentru zilele de vară. Le-ai încerca?

Există și diete cu pepene verde, în special vara. 

Extrem de multe persoane caută, în această perioadă, soluții de a slăbi cât mai repede. Sezonul cald vine în ajutorul lor, pentru că vara, kilogramele sunt mult mai ușor de dat jos, spun specialiștii.

De asemenea, în acest anotimp ne ajută foarte mult și alimentele de sezon, care încurajează pierderea rapidă a kilogramelor în plus, dacă știm cum să le consumăm și cum să le combinăm.

Pepenele verde conține licopen, care este deosebit de important pentru sănătatea oaselor noastre. Licopenul alimentar, care este prezent în unele alimente precum pepene verde sau roșii, reduce stresul oxidativ care reduce în mod normal activitatea osteoblastelor și osteoclastelor, două celule osoase  implicate în patogeneza osteoporozei .

Consumul de licopen este asociat cu oase mai sănătoase. Pepenele roșu este, de asemenea, bogat în potasiu, care ajută la reținerea calciului în organism, rezultând oase și articulații mai sănătoase.

Acest fruct este o sursă excelentă de beta-caroten (de aceea culoarea roșiatică din interior) care este transformată în vitamina A. Ajută la producerea de pigmenți în retina ochiului și protejează împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă. De asemenea, previne orbirea nocturnă, menține pielea sănătoasă, dinții, țesuturile scheletice și moi și membranele mucoase.

Poți să vezi și: De ce să mănânci pepene roșu cu telemea? Beneficiile pentru organism, conform specialiștilor

AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel