29 iulie - Ziua tigrilor şi a ploii. „Puterea ploii de a da viață”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Ziua internaţională a tigrilor

Ziua internaţională a tigrilor este o sărbătoare anuală menită să sensibilizeze opinia publică cu privire la necesitatea de a conserva această felină magnifică, unuia dintre cele mai reprezentative animale de pe planetă.

Aceasta a fost înfiinţată în 2010 în cadrul unui summit internaţional desfăşurat la Sankt Petersburg, Rusia, cu participarea a 13 ţări din aria de răspândire a tigrilor, convocat ca răspuns la vestea şocantă că 97% din toţi tigrii sălbatici au dispărut în ultimul secol, rămânând în viaţă doar aproximativ 3.000 de exemplare. Obiectivul global stabilit atunci a fost de a dubla numărul de tigri sălbatici până în anul 2022. Tigrul (Panthera tigris) este în prezent inclus pe Lista Roşie a speciilor ameninţate cu dispariţia de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN). Numeroşi factori au dus la scăderea numărului de tigri, între care pierderea habitatului, schimbările climatice, vânătoarea şi braconajul, iar Ziua tigrilor, însoţită de hashtagurile #InternationalTigerDay, #GlobalTigerDay, are ca scop protejarea şi extinderea habitatelor acestora şi sensibilizarea publicului cu privire la necesitatea conservării lor. 

Știai că anul acesta este anul chinezesc al Tigrului de Apă? Detalii și previziuni aici! 

Ziua ploii

De-a lungul istoriei omenirii, oamenii şi culturile din întreaga lume au sărbătorit ploaia şi puterea ei de a da viaţă. Toate formele de viaţă depind de ploaie, iar ploaia este cea care menţine lumea verde, proaspătă şi frumoasă. Ploaia nu este mai puţin importantă astăzi decât a fost în trecut, iar acum oamenii din întreaga lume, nu doar fermierii, o pot sărbători într-o zi ce i-a fost dedicată. În funcţie de loc, ploaia poate fi un lucru absolut obişnuit şi pentru cei care văd mai multă ploaie decât soare pot să devină puţin frustraţi de ea. Totuşi să nu uităm că ploaia este asociată pe scară largă cu relaxarea, atunci când suntem ...în interior. De fapt, o mulţime de oameni ascultă înregistrări audio ale picăturilor de ploaie pentru a încerca să îi ajute să adoarmă noaptea, scrie site-ul daysoftheyear.com. Ziua ploii a fost creată la sfârşitul anilor 1800, graţie unui farmacist american, William Allison, din Waynesburg, Pennsylvania. El a remarcat că întotdeauna părea să plouă pe 29 iulie. Din acest motiv, a decis să ţină o evidenţă anuală a precipitaţiilor la această dată specifică. După anii 1920, fratele său, Albert Allison, a continuat să înregistreze rezultatele. Ar fi rămas un eveniment local dacă în anii 1930 jurnalistul John O'Hara nu ar fi transmis informaţia despre ziua ploii şi altor ziare. Astfel, Ziua ploii (#RainDay) a ajuns să se răspândească în toate colţurile lumii, iar alţi oameni au început să sărbătorească această dată în propriile zone, pur şi simplu învăţând despre precipitaţii şi importanţa lor.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel