27 septembrie: pomenirea Sfântului Mucenic Calistrat. Rugăciunea care te ferește de rele!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Pe 27 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Mucenic Calistrat și a celor 49 de mucenici care au pătimit împreună cu el.

Sfântul Calistrat a trăit în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor, sub împăratul roman Dioclețian, la sfârșitul secolului al III-lea. El provenea dintr-o familie creștină, avându-l pe bunicul său drept martor al Patimilor și Învierii Domnului Iisus Hristos, ceea ce l-a făcut să fie puternic în credință.

Fiind militar în armata romană, Calistrat și-a manifestat deschis credința creștină, rugându-se des și refuzând să aducă jertfe zeilor păgâni. Această mărturisire a credinței sale i-a atras ura superiorilor săi. A fost denunțat că este creștin și adus înaintea conducătorului militar, care i-a cerut să renunțe la Hristos și să se închine idolilor.

Refuzând să se lepede de credința sa, Calistrat a fost supus la numeroase torturi. Conducătorul a ordonat ca el să fie legat și aruncat în mare, însă printr-o minune, sfinții îngeri l-au salvat. Când a fost adus din nou înaintea celor care îl persecutau, mulți dintre soldații care au fost martori la acest miracol s-au convertit la creștinism, alăturându-se lui în mărturisirea credinței. Aceștia au fost la rândul lor torturați și martirizați împreună cu Sfântul Calistrat, formând un grup de 49 de mucenici care au primit cununa muceniciei.

Sfântul Calistrat este cinstit în special pentru statornicia și curajul său de a mărturisi credința creștină în fața persecuțiilor. Pomenirea lui împreună cu cei 49 de mucenici este un prilej de rugăciune și de aducere aminte a sacrificiului celor care și-au dat viața pentru credința în Hristos.

Această sărbătoare ne amintește de puterea credinței și de faptul că, indiferent de greutățile și persecuțiile pe care le întâmpinăm, Hristos este alături de cei care Îl mărturisesc cu curaj și iubire.

Rugăciune către Sfântul Mucenic Calistrat și cei 49 de mucenici

„Sfinte Mucenice Calistrat, împreună cu cetele celor 49 de mucenici, care ați pătimit pentru numele lui Hristos, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi, păcătoșii, ca să ne întărească și pe noi în credință și să ne apere de toate ispitele vrăjmașilor.

Voi, cei care v-ați arătat biruitori asupra păgânilor și ați fost mântuiți prin mila Domnului, învredniciți-ne și pe noi, cu mijlocirea voastră, de harul Duhului Sfânt, ca să putem purta cu răbdare necazurile acestei vieți și să mărturisim cu curaj credința în Hristos.

Sfinte Calistrat, luminător al celor credincioși și biruitor al întunericului păgânătății, ajută-ne pe noi să rămânem statornici în iubirea lui Dumnezeu, ca să dobândim mântuirea sufletelor noastre și să ne împărtășim de bucuria veșnică în împărăția cerurilor.

Pentru rugăciunile voastre, mucenicilor slăviți, fie ca Domnul să ne miluiască și să ne dăruiască pace, sănătate și mântuire. Amin.”

Profețiile legate de inundații, furtuni și alte catastrofe nu sunt doar avertismente, ci și promisiuni de reînnoire!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Asociatia Astrologilor


pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?