22 iulie: Sfânta Maria Magdalena, prima martoră a Învierii Lui Iisus. Rugăciunea pentru mântuire

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Pe 22 iulie, Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică sărbătoresc pe Sfânta Maria Magdalena. Aceasta este recunoscută în mod deosebit pentru faptul că a fost prima persoană care a aflat de învierea lui Iisus Hristos.

Conform relatărilor din Noul Testament, Maria Magdalena a fost o discipolă devotată a lui Iisus și a jucat un rol important în evenimentele de după răstignirea sa.

Maria Magdalena este venerată ca o sfântă care a fost eliberată de șapte demoni de către Iisus și a devenit una dintre cele mai loiale credincioase ale sale. În Evanghelii, ea este menționată ca fiind prezentă la crucificarea lui Iisus și apoi la mormântul său, unde a avut privilegiul de a fi prima care a văzut și a auzit de la îngerul Domnului despre învierea sa.

Această sărbătoare este marcată prin diverse slujbe și tradiții religioase, fiind un prilej pentru credincioși de a reflecta asupra credinței și devoțiunii exemplificate de Sfânta Maria Magdalena.

Rugăciuni și Psalmi de rostit în vreme de secetă. Roagă-te pentru ploaie!

Rugăciuni către Sfânta Maria Magdalena

„Maria! Dulce nume, lauda mironosițelor și a lumii întregi, statuia însuflețită a propovăduirii apostolice, modelul dumnezeieștii iubiri și strădanii și blândeți și a vieții liniștite, bucură‐te, desfătează‐te, veselește‐te și iarăși bucură‐te... Pentru aceea te rugăm cu multă evlavie, pomenește‐ne și pe noi, smeriții tăi rugători, și fii mijlocitoare către Domnul, ca, trăind vremea pribegiei noastre liniștit și senin, să‐L aflăm pe Judecătorul blând și binevoitor în ziua înfricoșată a răsplătirii.”

„O, sfântă și prea lăudată mironosiță Maria Magdalena, care ai primit din gura lui Hristos cele mai dulci cuvinte ale vieții veșnice și ai fost martora primelor arătări ale Lui după Învierea Sa, cu umilință și cu credință ne închinăm ție și te rugăm: fii mijlocitoare pentru noi înaintea Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca prin rugăciunile tale să dobândim iertare de păcate, viață curată și mântuire sufletelor noastre. Amin.”

Profețiile Biblice ne-au avertizat despre valul de căldură extremă: „Și oamenii au fost pârjoliți cu arșită mare!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel