Ziua junk food-ului înseamnă pur şi simplu să vă răsfăţaţi cu mâncarea preferată. Mâine, însă, reveniţi la o dietă sănătoasă, ne sfătuieşte site-ul Daysoftheyear.com.
Ziua junk food-ului
Alimentele nesănătoase sunt de obicei, prin definiţie, bogate în grăsimi, zaharuri, sare şi calorii, dar, de cele mai multe ori, delicioase!
De Ziua junk food-ului, marcată anual pe 21 iulie în principal în Statele Unite, puteţi mânca orice doriţi şi în orice cantitate aveţi poftă. Şi nu trebuie să fie vorba neapărat vorba de dulciuri.
Notă: Mâncarea nesănătoasă poate fi periculoasă pentru sănătate. La urma urmei, mamele sunt cele care ştiu ce este cel mai bine pentru noi, aşa că atunci când consumaţi junk food o faceţi pe propriul risc.
Acest risc include să mâncaţi prea mult şi mama să vă atragă atenţia: 'Ţi-am spus eu!'.
Alimentele nesănătoase, prin definiţia lor, tind să conţină o mulţime de calorii, sare, zahăr şi grăsimi şi să ofere o mare valoare nutritivă. S-ar putea însă să credeţi că nu este, de fapt, în avantajul nimănui să existe o zi dedicată junk food-ului. Cu toate acestea, dacă urmaţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, nu este nimic rău în a exista o zi din an în care puteţi mânca tot ce doriţi.
De fapt, acest lucru este încurajat, deoarece înseamnă că este mai probabil să mâncaţi sănătos în restul timpului, nu-i aşa?
10 curiozități despre mâncare. Care e cel mai furat aliment din lume
Istoria Zilei junk-food-ului
Cel mai probabil, această zi a fost creată de o persoană sau de un grup atent la dietă care dorea să mănânce junk food, fără să se simtă vinovat (ă), cel puţin o zi pe an.
Dar cum rămâne cu mâncarea nesănătoasă? Când a început să intre aceasta în viaţa noastră?
Ei bine, aceasta coincide cu apariţia alimentelor ambalate pe parcursul anilor 1900. Desigur, timp de zeci de ani, mesele gătite în casă au continuat să fie încă standardul.
Cu toate acestea, după cel de-al Doilea Război Mondial, mâncarea nesănătoasă a început să ia cu adevărat avânt. Populaţia călătorea mai mult şi mânca mai mult în oraş, iar acest lucru a dus la apariţia lanţurilor de fast food şi a raionului de alimente congelate. Existau atât de multe alimente diferite din care oamenii puteau alege.
Abia în anii 1970, junk food-ul a început să aibă o reputaţie proastă.
Dacă mâncaţi junk food din când în când, dar, în general, menţineţi o dietă sănătoasă, acesta nu ar trebui să vă facă niciun rău!
La urma urmei, cu toţii merităm să ne răsfăţăm din când în când, nu-i aşa?
Horoscop culinar. Ce pizza ți se potrivește în funcție de zodie?
Cum sărbătorim Ziua junk food-ului?
Sărbătoriţi această zi minunată mâncând orice bunătăţi dulci sau sărate doriţi! Coaceţi brioşe, faceţi prăjituri, puneţi la făcut nişte popcorn sau cumpăraţi câteva dintre dulciurile preferate.
Invitaţi-vă prietenii acasă şi rugaţi-i să vină cu preferatele lor, faceţi un bufet de junk food şi petreceţi restul zilei uitându-vă la filme. Luaţi-vă, deci o zi în care să trişaţi de la dietă şi delectaţi-vă cu un desert la cină.
Poți vedea și: Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend
Sursă: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News