Ziua Internațională a Astrologiei este celebrată pe 20 martie în fiecare an. Acest eveniment este dedicat studiului și practicii astrologiei în diverse culturi din întreaga lume.
Astrologia se ocupă de influența corpurilor cerești asupra vieții indivizilor și a evenimentelor de pe Pământ. Este practicată de mii de ani, în diverse forme.
Cu toate că unele persoane consideră astrologia o știință, iar altele o consideră mai degrabă o formă de divertisment sau o modalitate de auto-cunoaștere, Ziua Internațională a Astrologiei oferă o oportunitate de a reflecta asupra acestei discipline și de a sărbători contribuția sa la înțelegerea umanității și a cosmosului, ca întreg.
Aritmia cardiacă: mit și realitate
Astrologii au capacitatea de a studia planetele și de a observa cu finețe tiparele care se dezvoltă pe parcursul a sute de ani.
În același timp, stelele și planetele servesc drept indicatori esențiali ai timpului, ce ne permit să determinăm și să înțelegem în ce ciclu ne aflăm la naștere. Din această cauză, toate civilizațiile din lume și-au dezvoltat sisteme proprii de prezicere a evenimentelor viitoare, bazate pe observații astronomice legate de stele, Lună și Soare.
Doi oameni născuți în părți diferite ale lumii, dar în aceeași perioadă, vor avea horoscoape diferite, din cauza diferențelor de fus orar specifice anumitor țări.
În momentul nașterii, configurația planetelor generează un desen astral unic, ce înregistrează pozițiile lor în acel moment specific.
Atât Soarele cât și Luna, aflate în tranzit prin anumite semne zodiacale în momentul nașterii, influențează semnul solar (zodia) și semnul lunar.
Ai o hartă natală DIURNĂ sau NOCTURNĂ? Iată un GHID simplu care te va ajuta
Soarele, ce reflectă aspectele ego-ului nostru, rămâne aproximativ 30 de zile într-un semn și determină zodia unei persoane. Astfel, în funcție de poziția sa, identificăm persoanele drept Berbeci, Fecioare, Raci etc.
În ceea ce privește poziția Lunii la naștere, aceasta furnizează informații dintr-un nivel emoțional mai profund, fiind strâns legată de primele noastre emoții și forme de atașament cu părinții sau familia apropiată.
Ziua Internațională a Astrologiei este sărbătorită pe 20 martie într-o serie de țări și comunități din întreaga lume. Această dată marchează echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în emisfera sudică, momente importante în calendarul astronomic.
Astrologii afirmă că momentul când durata zilei devine egală cu cea a nopții marchează o simbolizare a echilibrului și a unei transformări profunde, atât în natura exterioară, cât și în cea interioară a ființei umane.
Mituri și tradiții asociate cu Echinocțiul de primăvară. Ce trebuie să știm?
Această zi este dedicată promovării conștientizării și înțelegerii astrologiei ca "disciplină" culturală și spirituală. Scopul său este de a evidenția contribuția astrologiei la înțelegerea umanității și a conexiunii dintre cosmos și viața pe Pământ.
Pe de 20 martie, mulți practicanți și pasionați de astrologie organizează evenimente precum seminarii, conferințe, workshop-uri și sesiuni de consultanță astrologică. Aceste activități pot include discuții despre diverse aspecte ale astrologiei, interpretarea hărților natale și analiza influențelor astrale actuale.
Poți să vezi și: Cum au apărut semnele zodiacale și ce trebuie să reținem din istoria astrologiei?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News