În fiecare zi, numeroase animale sunt abandonate sau plasate în adăposturi, depinzând de organizaţii caritabile şi de bunăvoinţa altor oameni.
Ziua internaţională a animalelor fără adăpost
Aceste organizaţii încearcă disperat să sensibilizeze populaţia cu privire la situaţia dificilă a animalelor fără adăpost şi abandonate.
Ziua internaţională a animalelor fără adăpost, marcată în a treia sâmbătă din august, a fost iniţiată de Societatea Internaţională pentru Drepturile Animalelor (ISAR) în 1992 şi are ca scop educarea oamenilor cu privire la abandonul animalelor de companie şi la necesitatea sterlizării pentru prevenirea reproducerii nedorite a acestora.
De asemenea, această zi aduce un omagiu special persoanelor care oferă adăpost animalelor sau care lucrează şi ajută la salvarea animalelor fără adăpost, relatează happydays365.org.
Ziua „Rupeţi monotonia”
Există o anumită siguranţă într-un program constant, dar a face prea mult timp acelaşi lucru ne blochează în rutină, iar monotonia ne poate ucide.
Ziua „Rupeţi monotonia” (#BreakTheMonotonyDay), sărbătorită în a treia sâmbătă din august, ne aminteşte că uneori schimbarea este bună, iar schimbarea rutinei zilnice poate face cu adevărat diferenţa.
Această zi s-a născut din constatarea că oamenii în general, din toate culturile şi din toate generaţiile, au un lucru care rămâne constant: consecvenţa. Odată ce ne stabilim un tipar, îl găsim atât de confortabil încât, chiar dacă ne-ar fi foarte benefic să variem ceea ce facem zi de zi, rămânerea în obiceiurile noastre zilnice este mult prea uşoară.
Această zi de sâmbătă ne provoacă să facem o schimbare, oricât de mică, în rutina noastră şi să vedem ce s-ar putea întâmpla. Vieţi întregi s-au schimbat prin ieşirea din monotonia zilnică. De exemplu, relaţii atât profesionale, cât şi romantice au început pentru că doi oameni care nu se intersectează niciodată pe aceleaşi drumuri şi-au schimbat rutina pentru o zi, în mod deliberat sau accidental.
Ziua mondială a ţânţarilor
Ziua mondială a ţânţarilor a fost creată pentru a onora descoperirea legăturii dintre ţânţari şi transmiterea malariei la oameni.
Malaria este o boală cauzată de un parazit, vindecabilă şi prevenibilă, dar, din păcate, încă ameninţă vieţile a milioane de oameni din întreaga lume. Este important de reţinut că nu toţi ţânţarii transmit malaria: doar femelele anofel infectate sunt capabile să o transmită la oameni.
Cele mai recente statistici arată că aproximativ 435.000 de persoane mor în fiecare an din cauza malariei. Totodată, se crede că există aproximativ 219 milioane de cazuri de malarie în fiecare an în întreaga lume. Mulţi oameni, în special cei care trăiesc în zone care nu sunt expuse riscului, nu realizează cât de gravă este această problemă, scrie site-ul daysoftheyear.com.
Paraziţii malariei au dezvoltat rezistenţă la multe dintre medicamentele utilizate în mod obişnuit, inclusiv la artemisinină şi clorochină. În consecinţă, o mulţime de profesionişti din domeniul sănătăţii continuă să caute medicamente mai bune care să lupte împotriva malariei.
AGERPRES (AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News