19 septembrie - Ziua în care vorbim ca piraţii. „Viață liberă pe mare, în căutare de comori și de aventuri”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua în care vorbim ca piraţii „Oooo-hooo-hooo si o sticlă de rom!”

Ziua de 19 septembrie este dedicată piraţilor şi modului contagios în care aceştia vorbeau, cel puţin conform romanelor şi filmelor ce prezintă astfel de personaje. Fascinaţia despre aventurile piraţilor s-a păstrat până în zilele noastre.

Mulţi oameni visează la o viaţă liberă, pe mare, în căutare de comori şi de aventuri, insule exotice şi mult rom. De aici până la stabilirea unei zile dedicate modului în care vorbeau piraţii, #TalkLikeaPirateDay, nu a fost decât un pas. Acest pas a fost făcut la 6 iunie 1995, pe când un grup de bărbaţi jucau racquetball la Albany, în Oregon. În timpul jocului, participanţii îşi strigau cuvinte de încurajare unii altora...până când, din motive necunoscute, conform site-ului daysoftheyear.com, au început să-şi strige îndemnuri în slangul piraţilor. Până la sfârşitul jocului de racquetball, participanţii şi-au dat seama că este necesar să înfiinţeze o sărbătoare care să încurajeze o astfel de modalitate nobilă de exprimare, vernaculară piraţilor. Tot ce mai trebuia era să aleagă o dată pentru această sărbătoare.

Data aleasă este 19 septembrie, dată zilei de naştere a fostei soţii a unuia dintre ei. În următorii şapte ani, acest grup de bărbaţi a onorat această nouă sărbătoare cu discreţie, Ziua în care vorbim ca piraţii nefiind cunoscută de marele public. Totul s-a schimbat când pe fir a intrat Dave Barry, editorialist şi scriitor, căruia i-a plăcut ideea acestei zile şi a început să o promoveze. Astfel, din ce în ce mai multă lume a început să sărbătorească această zi, să vorbească ca piraţii şi să facă şi alte lucruri care au legătură cu legendarii lupi ai mărilor de odinioară. O modalitate plăcută de a petrece această zi este de a te scufunda în literatura dedicată piraţilor şi a lăsa personajele livreşti să vorbească slungul pirateresc pentru tine. 'Insula comorii' de Robert Louis Stevenson, „Peter Pan”, de JM Barrie, „Piratul” de Sir Walter Scott, „Viaţa, aventurile şi pirateriile faimosului căpitan Singleton” (The Life, Adventures, and Piracies of the Famous Captain Singleton) de Daniel Defoe sunt cărţi celebre pentru aventurile cu piraţi. De asemenea, pentru cinefili, filmele din seria „The Pirates of the Caribbean” pot deschide în această zi o fereastră spre universul amuzant şi plin de aventură al piraţilor.

sursă: AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel