Nu-i de mirare că astăzi avem o zi a întâmplărilor fericite, având în vedere aspectul astrologic minunat făcut de Venus, planeta iubirii, cunoscută și ca Micul Benefic, cu Jupiter, planeta norocului și a abundenței, numită și Marele Benefic.
Astăzi, 18 august 2022, avem un trigon între Venus și Jupiter. Astrologul Daniela Simulescu spune că este un aspect minunat, printre aspectele cele mai bune pe care le poți avea în astrogramă. Arată afecțiune, bucurie interioară, generozitate. Aceste două planete se pot motiva una pe cealaltă în a ne oferi o zi cu totul și cu totul specială, însă, desigur că trebuie să facem și noi ceva bun pentru noi înșine mai ales, căci Leul vorbește despre iubirea de sine, iar Berbecul despre individualitate, puterea propriilor acțiuni. Mai multe detalii, dar și previziuni pentru toate zodiile găsești aici!
Ziua „serendipităţii” sau a întâmplărilor fericite
Serendipitatea, termen derivat din cuvântul „serendipity” din limba engleză, defineşte întâmplările fericite petrecute în mod spontan, surprizele plăcute întâmplătoare, stare pozitivă celebrată astăzi, 18 august. #SerendipityDay îşi doreşte să îi încurajează pe oameni să caute şi să se bucure de acele lucruri bune, neaşteptate, care sunt mereu acolo şi nu trebuie decât observate printr-un nivel mai mare de conştientizare.
De fapt, creatorii acestei zile cred că serendipitatea nu este deloc întâmplătoare, ci reprezintă o atitudine sau un stil de viaţă în care oamenii au parte mereu de acele lucruri neaşteptate pozitive şi se aşteaptă să apară de oriunde surprize fericite. Potrivit daysoftheyear.com, cuvântul „serendipity” a fost inventat la jumătatea anilor 1700 de contele Horace Walpole, istoric de artă, anticar şi politician liberal englez. Într-o scrisoare adresată la 28 ianuarie 1754 unui prieten, el a explicat cum a creat acest termen inspirat de un basm persan cunoscut în engleză drept „The Three Princes of Serendip”, o adaptare după poemul persan „Hasht-Bihisht”, conform merriam-webster.com. „Serendip” era un nume arhaic pentru Sri Lanka. „În timp ce alteţele lor călătoreau, făceau mereu descoperiri, în mod fortuit sau prin sagacitate, ale unor lucruri pe care nu le căutau... Acum înţelegi serendipitatea?”, a scris Walpole în epistola sa.
Celebrarea vieţii de cuplu
Dragostea nu este întotdeauna uşoară, dar atunci când doi oameni se iubesc şi formează un cuplu, viaţa poate fi cu siguranţă mult mai frumoasă. În fiecare an, la 18 august, este celebrată Ziua cuplurilor, care poate fi considerată o alternativă - sau o extensie - la Valentine's Day, sărbătorită la 14 februarie. Potrivit daysoftheyear.com, #Couple'sDay este o ocazie în plus pentru cupluri de a sărbători şi de a petrece în mod plăcut timpul împreună.
Azi nu ne dăm bătuţi
Cultivarea unei mentalităţi în care renunţarea nu reprezintă o opţiune este principalul scop al zilei marcate astăzi, însoţită de hashtag-ul #NeverGiveUpDay. Aceasta este o zi celebrată anual, axată pe cultivarea unui crez bazat pe determinare, care îi aplaudă pe cei care îşi ating obiectivele şi îi susţine, prin puterea comunităţii, pe aceia care încă încearcă să-şi aducă la îndeplinire ţelurile, potrivit nevergiveupday.com.
Sărbătoarea fost iniţiată în 2019 în Statele Unite, iar trei ani mai târziu a fost recunoscută în mai multe oraşe americane şi din Canada. În această zi, mişcarea #NeverGiveUpDay, încurajează organizarea unor activităţi de conştientizare, evenimente (sportive), alergări/plimbări în scopuri caritabile, workshop-uri şi programe comunitare sau strângeri de fonduri pentru diverse cauze sociale.
Ziua fajita
Mai puţin cunoscută în ţara noastră, fajita este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria tex-mex, fiind consumată îndeosebi în Statele Unite şi Mexic. Gurmanzii şi pasionaţii de bucate 'neobişnuite', care nu au gustat niciodată acest preparat, au astăzi ocazia perfectă de a-l găti sau de a-l comanda şi de a-l savura, cu ocazia #FajitaDay, marcată în fiecare an la 18 august. Simplă şi delicioasă, fajita este preparată din felii de carne, care sunt marinate şi apoi gătite, fiind servite pe foi de tortilla alături de ceapă şi ardei la grătar. După gust, se pot adăuga diverse garnituri şi topping-uri, brânză rasă, smântână, guacamole, salsa şi altele. Creată probabil la sfârşitul anilor 1930, fajita a fost introdusă de vaqueros (păstori) şi de muncitorii mexicani în fermele din Texas. Lucrătorii, care erau deseori plătiţi cu carne - de cele mai multe ori cu bucăţi mai puţin consumate de localnici - au descoperit că prin marinare carnea devenea mai fragedă şi mai aromată şi putea fi mâncată mai uşor dacă era servită pe foi de tortilla. În doar câteva decenii, fajita a devenit un preparat popular, uşor de gătit şi gustos, care şi-a făcut loc în meniurile restaurantelor americane. În prezent, sunt disponibile de asemenea reţete vegetariene şi vegane de fajita.
sursă AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News