Participarea la o activitate fizică revigorează corpul. Ne oferă vitalitate și bunăstare cu fiecare mișcare ritmică și respirație. Fie că este vorba despre o plimbare scurtă sau practicarea unui sport, orice este benefic pentru sănătatea ta!
Este timpul să îți pui deoparte telefonul sau computerul, să te ridici de pe canapea și să te miști! Dacă vremea este frumoasă în această zi de primăvară, ar fi momentul perfect pentru a face o plimbare rapidă sau a alerga puțin. Și dacă este încă un pic frig afară, poți face exerciții aerobice în interior, cum ar fi mersul pe banda de alergat sau o mică sesiune de dans. Cu multe opțiuni în funcție de preferințe, este ușor să te implici în Ziua Exercițiilor Fizice!
Istoria Zilei Exercițiilor Fizice
În trecut, pentru persoana obișnuită, exercițiile fizice erau integrate în rutina lor zilnică. Fie că era vorba de mers la fântână pentru a lua apă, de activități fizice precum hrănirea animalelor sau punerea la treabă a mașinilor agricole, grădinărit, frământarea pâinii sau chiar călărie pentru a ajunge în următorul sat, exercițiul fizic făcea parte din viața aproape fiecărei persoane.
Dar în epoca actuală a tehnologiei și industriei, unde aproape orice este livrat la ușă și oamenii pot lucra de acasă, obținerea unei cantități adecvate de exerciții fizice poate fi dificilă.
Abia la sfârșitul anilor 1940, o echipă de medici a cercetat și a descoperit cu adevărat legătura dintre exercițiul fizic și sănătatea inimii mai bună. Și de atunci, medicii și oamenii de știință au studiat și au învățat despre cum oamenii pot rămâne sănătoși cu ajutorul activității fizice.
Celebrată pentru prima dată destul de recent, Ziua Exercițiilor Fizice și-a început parcursul în 2020 când a fost fondată de Dr. Jeuse Bernard Saint-Fleur, care dorea să atragă atenția asupra faptului că exercițiul fizic poate salva vieți. Această zi este menită să încurajeze pe toată lumea din întreaga lume, să participe la activități fizice și exerciții. Și nu doar în această zi, ci pe tot parcursul anului.
Secretele antrenării memoriei. Tehnici eficiente pentru îmbunătățirea capacității cognitive
Mișcarea corpului este o parte vitală nu doar a sănătății fizice, ci afectează și sănătatea emoțională și mentală. Exercițiul lucrează împreună cu corpul pentru a promova o viață mai lungă și mai fericită pentru oricine îl practică în mod regulat.
Dar cei care nu fac exerciții regulat nu ar trebui să se lase descurajați! Chiar și ieșitul afară pentru o plimbare rapidă de zece minute de câteva ori pe săptămână poate ajuta la combaterea problemelor de sănătate care pot apărea dintr-un stil de viață complet sedentar, astfel fiind redus riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Indiferent de vârstă sau capacitate fizică, fiecare om poate beneficia de puțin exercițiu.
Citește și Vești bune pentru români. Schimbări majore privind asistența socială
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News