Eliberaţi-vă de viaţa ordonată şi lăsaţi să domnească 'pandemoniul'. Purtaţi ce vrei, mâncaţi ce vreţi şi nu faceţi nimic pentru că sunteţi de părere că 'trebuie'. Iată ce trebuie să știţi!
Ziua pandemoniului
Trăiască forţele haosului!
Lăsaţi biroul neorganizat, opriţi alarmele şi lăsaţi rufele nespălate! Abandonaţi-vă programul şi lăsaţi ca abandonul să vă ghideze această zi!
Aveţi un plan de acţiune? Întrerupeţi-l.
Vă plimbaţi pe un dig şi aveţi brusc dorinţa de a sări în apă? Faceţi-o!
Decideţi la întâmplare că movul şi verdele neon sunt culori perfect complementare? Purtaţi-le!
Marcată anual în data de 14 iulie, Ziua pandemoniului este dedicată neaşteptatului, iar dacă duceţi o viaţă ordonată, aceasta este ocazia ideală pentru a lăsa dezordinea să pătrundă măcar o zi în viaţa dumneavoastră.
Cuvântul 'pandemoniu' a apărut în secolul al XVII-lea, fiind folosit în poemul 'Paradisul pierdut' al lui John Milton.
Afirmații de la Florence Scovel Shinn: Bucură-te de succes și prosperitate!
Una dintre cele mai faimoase poezii ale literaturii engleze, poemul reia povestea biblică a lui Adam şi a Evei şi a modului în care aceştia sunt ispitiţi de Satana.
'Pandemoniu' este un cuvânt hibrid care combină grecescul 'pan' (tot) şi latinescul 'daemonium' ('diavol').
'Pandaemonium' era capitala Infernului în poemul lui Milton, însă folosit în zilele noastre, cuvântul nu are implicaţii atât de înfricoşătoare, reprezentând în schimb tot ceea ce este imprevizibil, dezorganizat şi haotic.
Cum să o iei de la capăt? 7 sfaturi pentru a construi viața pe care o dorești
#PandemoniumDay a fost concepută pentru a vă ajuta să vă recăpătaţi viaţa înapoi. Dacă simţi că viaţa dumneavoastră este prea previzibilă, plictisitoare, programată şi ordonată, atunci aceasta este ziua în care poţi să aruncaţi pe fereastră regulile şi să faceţi ceva v-aţi dorit întotdeauna să realizaţi.
Ziua de conştientizare asupra rechinilor
Asemenea prădătorilor importanţi din orice ecosistem, rechinii joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi productivităţii mărilor, însă diverse ameninţări fac din aceşti 'oligarhi' ai oceanelor o specie persecutată şi vulnerabilă.
Deşi nimeni nu ne sugerează să ieşim şi să îmbrăţişăm un mare rechin alb cu ocazia #SharkAwarenessDay, cel puţin putem respecta aceste creaturi minunate şi contribui la protejarea lor.
De la rechinul mako la rechinul pelerin, de la marele alb la rechinul ciocan şi de la rechinul infirmier la rechinul tigru, rechinii cutreieră oceanele (şi, în câteva cazuri, râurile de apă dulce) din întreaga lume.
Aceste vieţuitoare cu dinţi de temut, înrudite îndeaproape cu calcanii, trăiesc în medie în jur de 30 de ani, însă unele specii ajung la peste 100, fiind descoperit chiar un rechin de Groenlanda care avea cel puţin 272 de ani!
Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)
Îți recomandăm și: Test scurt de personalitate - ce spun alegerile tale despre tine și despre cei din jur?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News