Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Ziua mondială a scrisorii
Australianul Richard Simpkin a fondat Ziua mondială a scrisorii în 2014 la fosta sa şcoală din Sydney, Australia. De atunci, el vizitează şcolile din Australia pentru a organiza ateliere de scris scrisori cu elevii, potrivit profilului său de pe reţeaua Linkedin. Atelierele îi ajută pe elevi să ia o pauză de la social media, telefoane, aplicaţii şi jocuri video şi îi învaţă să pună mâna pe creion şi să scrie scrisori. Această activitate îi ajută la eliminarea stresului, la stimularea creativităţii şi la învăţare, la îmbunătăţirea memoriei şi a bunăstării generale.
Atelierele de scris sunt, de asemenea, excelente pentru adulţi de toate vârstele şi au fost bine primite în lumea corporatistă. În fiecare an, la 1 septembrie, Ziua mondială a scrisorii (#WorldLetterWritingDay) încurajează oamenii din întreaga lume să pună mâna pe un stilou, să ia o bucată de hârtie şi să scrie o scrisoare. Este, de asemenea, o zi pentru a învăţa despre arta scrierii scrisorilor. În această eră digitală a textelor scurte trimise prin SMS şi email, este aproape de neconceput să te aşezi şi să compui o scrisoare. Cu toate acestea, potrivit cercetărilor, există motive întemeiate pentru a nu renunţa cu totul la scrierea de scrisori. Între altele, aceasta este o modalitate atentă de a comunica cu cei dragi, de a consolida o prietenie sau un alt gen de relaţie importantă, poate ajuta pe cineva să ne înţeleagă mai bine perspectiva sau poziţia faţă de un anumit subiect.
Un motiv în plus pentru a scrie o scrisoare în loc de SMS sau email este că scrisul de mână ne obligă să ne gândim cu adevărat la ceea ce scriem. Mult prea des, trimitem în grabă mesaje pe email fără să ne gândim cu adevărat la impactul pe care îl au cuvintele noastre asupra destinatarului. În cazul unei scrisori scrise de mână, suntem obligaţi să fim mai atenţi la cuvintele pe care le alegem, argumentează site-ul nationaldaycalendar.com.
sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News